Ontvang een kaartje

Vrolijke enveloppen in de brievenbus!

Een tijdje geleden ontdekte ik via de instagram van Milou van My creative Life de app Ontvang een kaartje.
Het concept sprak me meteen aan en ik was nieuwschierig naar hoe het nou precies werkt! Mijn ervaring met het versturen en ontvangen van mijn eerste kaartjes lees je hier.

Het gaat als volgt in z’n werk: via de app kun je een kaartje versturen en ontvangen. Voor elk verstuurd (en geregistreerd) kaartje ontvang je er een terug, zo blijft dat altijd in balans! Bij het versturen van een kaart schrijf je een code van 5 tekens op de kaart. Deze kan de ontvanger vervolgens invullen om te bevestigen dat de kaart ontvangen is! Dan wordt je adres weer vrijgegeven om een nieuw kaartje te ontvangen.

De app is erg simpel en overzichtelijk.

Ik maakte een account en klikte op ‘kaartje versturen’. Dan krijg je een adres te zien met in het kort wat info over deze persoon. Ik stuurde als eerste een kaartje met bloemen en deed er wat stickers bij.

Al vrij snel stond er in de app ‘er zijn 2 kaartjes naar je onderweg’. Er was me verteld dat tussen het versturen en ontvangen best wel wat tijd kan zitten, dus dat had ik niet verwacht! Ik ontving snel een paar hele leuke kaartjes. Een daarvan was handgemaakt, ik zie dat veel mensen dat doen, dus dat ga ik zelf ook zeker nog eens proberen!

Ik ontving dit leuke handgemaakte kaartje!
Van deze ansichtkaart werd ik ook helemaal vrolijk!

Wat ook erg leuk is, is dat veel mensen die kaartjes versturen op instagram zitten. Zo heb ik contact met een aantal dames die aan postcrossing/kaartjes versturen doen en dat vind ik er echt het allerleukste aan! Het is inspirerend om te zien wat voor kaartjes zij zoal versturen en ontvangen.

Het blijven natuurlijk wel ‘vreemden’ aan wie je kaartjes verstuurd en ontvangt. Eerst vond ik het dan ook heel erg lastig om te bedenken wat ik op een kaartje moet schrijven. Maar ik merk, ook in mijn ontvangen kaartjes, dat dat juist ook weer leuk is! Je hoeft echt niet je levensverhaal te bespreken; gewoon iets leuks over de kaart, je vakantie, het weer of waar je vandaan komt laat het echt voelen alsof je gewoon een praatje maakt met iemand. Zelf stel ik ook altijd voor om elkaar te volgen op instagram, omdat ik dat er dus zo ontzettend leuk aan vind.

Ik vind dit echt een hele leuke app om vaker post te krijgen en nieuwe mensen te leren kennen. Wat ik ook fijn vind is dat alleen Nederlandse adressen mee kunnen doen, zo heb je geen gedoe met hoge posttarieven naar het buitenland. Als beginnende kaartjesverstuurder vind ik het ook een goede opstap om dat in het vervolg misschien wel te gaan doen! Hoe leuk is het om kaartjes te krijgen van de andere kant van de wereld.

Wat vind jij van het idee van ontvang een kaartje? Ga je het zelf ook proberen?

3 thoughts on “Ontvang een kaartje”

  1. Super om te lezen dat je inmiddels ook ‘verslaafd’ bent aan het versturen van kaartjes via de app! Leuk om te horen dat je die inspiratie bij mij hebt gevonden! Heel veel plezier met de leuke kaartjes!

    Beantwoorden

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.