Duurzaam tandenpoetsen

Goeiemorgen! Vandaag wil ik het even hebben over tandenpoetsen. Dat doe je als het goed is braaf twee keer per dag, ´s ochtends en ´s avonds. Maar heb je er wel eens over na gedacht hoe je dat doet? De tijd van plastic tubes tandpasta is namelijk écht voorbij. Ik probeerde de tandpastatabletjes van Choose teethcare en was blij verrast! Lees gauw verder als je benieuwd bent naar mijn ervaring.

*Dit artikel is in samenwerking met Choose teethcare. Ik word er niet voor betaald, maar heb de tabletjes gratis gekregen om uit te proberen. Uiteraard geef ik altijd mijn eerlijke en persoonlijke mening.

Oké oke, ik zal het heel eerlijk bekennen. momenteel gebruik ook ik nog zo’n ‘ouderwetse’ tube tandpasta. Ik heb wel eens eerder tabletjes geprobeerd, maar die vond ik echt ontzettend vies. Dus toen ik van choose een berichtje kreeg of ik hun tabletjes wilde proberen, gaf ik het graag een tweede kans!

Maar first things first. Want wat is choose precies? Choose zijn tandpastatabletjes waar je op kauwt en vervolgens je tanden mee poetst. een duurzaam alternatief voor tandpasta; er belanden namelijk 1 miljard tandpastatubes per jaar in de prullenbak, met gemiddeld 5 tot 20% achtergebleven tandpasta… dat moet anders kunnen toch? Met deze tabletjes verspil je minder tandpasta én heb je veel minder verpakking nodig. Zelf vind ik ze ideaal voor op reis of onderweg.

Ik heb ze getest en moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben. Het is even wennen, in het begin had ik de neiging om ze als een snoepje door te slikken. Maar nu ik ze een paar keer gebruikt heb kauw ik ze lekker fijn en poets dan met een natte tandenborstel volgens de instructies, dat werkt superfijn! Het smaakt fris, schuimt goed en voelt daarin eigenlijk niet veel anders als een traditionele tube tandpasta.

Voor het ‘flexible refill plan’ waarbij je iedere 3 maanden genoeg tabletjes ontvangt om 2x per dag te poetsen, betaal je €19,95 (dat is €6,95 per maand). Dit vind ik zeker niet duur, maar is wel een stukje prijziger dan een tube. Voor 2 personen zit je dan toch aan bijna €40 per 3 maanden. Je kunt ook een jaarvoorraad bestellen, dat is ietsje goedkoper.

Ik ben zeker fan van de tabletjes van choose! Ze maken het erg makkelijk om met een kleine stap jouw bijdrage aan de afvalberg te verminderen. Of ik het altijd ga gebruiken weet ik niet; het is toch wel handig om altijd tandpasta in huis te hebben als je een keer extra je tanden wilt poetsen. Maar ik ga zeker switchen en het voelt goed om minder te verspillen en weg te gooien.

Je kunt de tabletjes hier bestellen.

Wat vind jij van tandpastatabletjes? Heb je ze ooit gebruikt of lijkt het je wat?

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.